http://www.ktp.yildiz.edu.tr
Yıldız Teknik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Davutpaşa Kampüsü
Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Davutpaşa Merkez Kütüphanesi
Davutpaşa Mah. Davutpaşa Caddesi
34220 Esenler- İstanbul
Tel: 0212 3835451
Yıldız Kampüsü
Şevket Sabancı Şube Kütüphanesi
Barbaros Bulvarı 34349 Beşiktaş-İstanbul
Tel : 0212.383 22 10 -15 Fax: 0212-383 2217
E-Posta: ktddb@yildiz.edu.tr
Kampüs Dışı Erişim
http://www.ktp.yildiz.edu.tr/ktp/38/Uzaktan-Eri%C5%9Fim
Y.T.Ü DAVUTPAŞA MERKEZ KÜTÜPHANESİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Merkez Kütüphane binasında yayınlar açık raf sistemine göre Dewey Onlu Sınıflama Sistemi kullanılarak hizmete sunulmaktadır.
Kütüphanede 4 adet okuma salonu bulunmaktadır.
-1. Kat’ta 50 kişilik Süreli Yayınlar okuma Salonu ve 40 Kişilik Görsel-İşitsel Materyaller laboratuvarıyla birlikte 16 Kişilik Nadir Eserler salonu bulunmaktadır. Kütüphanenin kültürel misyonunu tamamlayan 80 kişilik konferans salonu da ayrıca hizmet vermektedir.
Giriş Katta 40 kişilik Bilgisayar Laboratuvarı, 45 kişilik Referans Kaynaklar ve Tezler Salonu bulunmaktadır.
Birinci Katta 205 Kişilik Okuma Salonu ve toplam 8 adet bireysel çalışma odası bulunmakta yine İkinci Katta da 112 kişilik başka bir okuma salonu daha bulunmaktadır.
Ayrıca Basılı ve Elektronik materyal açısından oldukça zengin bir koleksiyonsa sahip olan kütüphanemiz mevcut koleksiyona üniversitemizin eğitim öğretim politikası doğrultusunda yeni yayın akışı sağlamaktadır.
Her zaman eğitimi destekleyen, eğitimin içinde olan kütüphanemiz kullanıcılarının kütüphanenin tüm kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanabilmesi için sürekli kendini geliştirmektedir.
Yıldız Teknik Üniversitesi Nafia Mektebi adı ile öğretim yaparken 1937'de yeniden yapılandırılarak Milli Eğitim Bakanlığı' na devredilmiş ve "Teknik Okul" statüsünü almıştır.Teknisyen Ulvi Yürüten tarafından aynı tarihte kütüphane kurulmuştur.1959-60 öğretim yılında yeni öğretim binası inşaatının bitimiyle eski ve yeni öğretim binalarının bağlantısında akademi kütüphanesi hizmete açılmıştır. Şevket Sabancı Merkez Kütüphanesi'nde yayınlar açık raf sistemine göre Dewey Onlu Sınıflama Sistemi kullanılarak hizmete sunulmaktadır.
Şevket Sabancı Merkez Kütüphanesi'nde 80'er kişilik 2 kitap koleksiyonu okuma/ yararlandırma salonu, 80 kişilik 1 süreli yayın koleksiyonu okuma/ yararlandırma salonu ile 25 kişilik tezler ve nadir eserler koleksiyonu okuma/ yararlandırma salonu bulunmaktadır. 1986 yılına kadar manual olarak geleneksel biçimde sürdürülen tüm teknik işlemler aynı tarihte bilgisayar yardımı ile yapılmaya başlanmış böylece kütüphane otomasyonu ile ilgili çalışmalar da başlamıştır.Uluslararası standartlara uygun bir otomasyon sistemi ile hizmet ağının daha geniş ve işlevsel olması planlanmış, ilk adım olarak da Internet bağlantısı kurulmuştur. Tam anlamı ile 2003 yılında Yordam 2001 adlı OPAC / Online Public Accessible Catalog / Elektronik Katalog yazılımı'nın kullanılmaya başlanması ile kütüphane otomasyonuna geçilmiştir.