Ana içeriğe atla

2019-20 Mezuniyet Törenleri Hk.

Sevgili 2020 Mezunlarımız,

Her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiğimiz Mezuniyet Törenlerimiz bu sene, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin getirdiği şartlara uygun olacak şekilde hibrit olarak (fiziki/çevrim içi) gerçekleştirilecektir. Mezuniyet coşkusunu Kongre Merkemizdeki törenlere katılarak ya da kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak takip ederek yaşayabilirsiniz. Fakülte bazında düzenlenecek olana törenlerimize katılım durumunuz ile ilgili olarak hazırlanan formu doldurmanız, sağlıklı bir tören düzenlenebilmesi açısından oldukça önemlidir.

Sizleri yeniden kampüsümüzde görmek için sabırsızlanıyoruz.

 

Katılım Şartları ve Dikkat Edilecek Hususlar

Sevgili Mezunlarımız,

Törenlerimizin pandemi koşullarında kurallara uygun sağlıklı, coşkulu ve uyumlu bir şekilde yapılabilmesi için açıklamaları dikkatlice okumanızı ve belirtilen kurallara uymanızı rica ederiz.

- 2020 Haziran döneminde mezun olan öğrencilerin törene katılabilmeleri için mezuniyet töreni başvurusunu online olarak yapmaları gerekmektedir.

- Kayıt için: mezuniyet2020.yildiz.edu.tr

- 2020 Mezuniyet Törenlerinde pandemi koşulları göz önünde bulundurularak sadece mezunlar ve öğretim üyeleri yer alacaktır. Mezunlarımızın değerleri velileri ve törenlere katılamayan mezunlarımız törenleri üniversitemizin kurumsal sosyal medya hesaplarından canlı yayın olarak izleyebilirler.

- İlgili web sayfasından kayıt formunu doldurarak mezuniyet törenine katılacağını beyan eden mezunlarımızın e-posta adreslerine törene giriş davetiyesi gönderilecektir. Mezunlarımız tören alanına dijital giriş davetiyeleri ve fotoğraflı kimliklerini ibraz ederek ve HES Kodu ile (Covid-19 önlemleri nedeniyle HES Kodu zorunluluğu bulunmaktadır) giriş yapabilecektir.

- Tören alanına giriş sadece davetiyelerde belirtilen saatlerde, belirtilen kapıdan yapılabilecektir.

- Salonda her mezunumuz davetiyesinde belirtilen yer numarası ile eşleşen koltuğa oturacaktır.

- Davetiyesi bulunmayanların alana girmesi mümkün olmayacaktır.

- Davetiye tek kişiliktir ve yalnızca bir kez giriş yapılabilmektedir.

- Mezunlarımız tören esnasında giyecekleri cübbelerini kongre merkezinin önündeki bahçede,  davetiyelerinde belirtilen giriş kapılarının yakınında yer alan cübbe standından kendi fakültelerinin tören günü alabileceklerdir. Cübbeler her tören öncesi dezenfekte edilecektir.

- Tören alanına pandemi sürecine uygun ve sosyal mesafeyi koruyarak giriş için farklı giriş kapıları oluşturulmuştur. Sağlıklı koşulların sağlanması amacıyla mezunlar alana belirli saat dilimleri içinde alınacaktır. Gönderilecek davetiyede alana giriş saati, giriş kapısı bilgisi yer almaktadır.

- Kampüse girişte ateş ölçümü yapılacak; 38 derece ve üzerinde olanlar kampüse alınmayacaktır.

- Giriş kapılarında bekleme anında fiziksel mesafeye uyulması amacıyla yer işaretleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz giriş ve bekleme anlarında fiziksel mesafe kurallarına uymak ile yükümlüdür.

- Engelli öğrencilerimizin alana girişi için yanlarına bir görevli atanacaktır.

- Tören esnasında öğrencilerimizin fiziksel mesafe kuralları gereği yerleştikleri koltuklarda bulunmaları gerekmektedir.

- Tüm etkinlik boyunca maskelerin uygun şekilde takılı olması gerekmektedir.

- Teması en aza indirebilmek amacıyla, fakülte ve bölüm bazında dereceye giren ve diğer tüm öğrencilerimiz ödül ve/veya hatıra objelerini kendileri alacaktır.

- Tüm öğrencilerimizin sahnede fotoğrafları çekilecektir.

Not: Yıldız Teknik Üniversitesi Mezuniyet Töreni Kıyafeti, mezunlar için Yıldız Teknik Üniversitesi mezuniyet cübbesi ve kepidir.

 

Kabul Beyanı:

Yukarıda yazılan tüm maddeleri okuduğumu ve tören boyunca bu maddelere uygun hareket edeceğimi kabul ediyorum. Şu anda COVID-19 semptomlarım olmadığını onaylıyorum. Son 14 gün içinde COVID-19 testi pozitif olan veya covid şüphesi olan hiç kimseyle yakın temasta bulunmadım; kampüs içerisinde yönetim tarafından belirlenen ve acil durum planında yazan tüm kurallara uyacağım, tüm kampüste maske takacak ve güvenli mesafeyi koruyacağım.