4 Haziran Etkinlik Daveti - Adli Dilbilim (Dr. Ekrem Malkoç)

YDEB TALKS, Oxford Wave Research'ten Dr. Ekrem Malkoç'u ağırlıyor.

Dr. Malkoç, genel olarak adli bilimler ile kriminoloji ve özel olarak adli görüntü, konuşma ve ses alanlarında araştırma yapan bir akademisyendir. Leuven Katholieke Üniversitesi'nden Avrupa Suçbilimi alanında yüksek lisans derecesine ve Ankara Üniversitesi'nden Dilbilim alanında doktora derecesine sahip olan Dr. Malkoç, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'ndan emekli olduktan sonra Oxford Wave Research'te Teknik Satış Müdürü olarak çalışmaya başlamıştır.

Nasıl konuştuğu ve yazdığı kişi hakkında bize neler söyler? Karşımızdaki kişilerle konuşurken ve yazışırken onlara kendimiz hakkında ne gibi ince ipuçları veririz? Birçok adli tıp ve polisiye konularını işleyen dizilerde yapım ekibinde bir dilbilimci olduğunu fark ettiniz mi? Bu interaktif konuşma, adli dilbilimcilerin ne yaptıkları hakkında sizlere bilgi verecek ve bir metnin yazarını belirlemek için hangi tekniklerin kullanıldığını uygulamalı gösterecek.

Not: Etkinliğimiz Türkçe yapılacak olup herkese açıktır.

Meeting ID: 912 2973 8990

Passcode: ydeb

Fakülte YouTube Kanalımız: https://tinyurl.com/YTUEgitim

YDEB TALKS presents Dr. Ekrem Malkoç from Oxford Wave Research.

Dr. Malkoç is an academic with research interests in forensic science and criminology in general and forensic image, speech, and audio in particular. He holds an MA in European Criminolgy from Katholieke University of Leuven and a PhD in Linguistics from Ankara University. After retiring from Turkish Gendarmarie Forensic Department, he joined Oxford Wave Research as a Technical Sales Manager.

What can you tell about somebody by the way they speak and write? What subtle clues do you provide to people when speaking and writing? Did you notice that many forensics and detective shows have a linguist on their team? This interactive talk will provide information on what forensic linguists do and give a hands-on introduction to a variety of techniques to determine authorship.